Over Els

Over de Zilte Chef

Passie voor (h)eerlijke voeding voor lichaam en geest.

Mijn naam is Els, als kok met overgewicht ben ik geen andere deskundige als het gaat om lekker eten en gewichtsbeheersing.
Daardoor heb ik een diepe toewijding aan het bevorderen van eerlijk eten en het helpen van vrouwen met overgewicht om op een gezonde en duurzame manier hun welzijn te verbeteren . 

Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke reis door verschillende diëten en mijn inzicht in de uitdagingen die vrouwen met overgewicht kunnen tegenkomen.
Ik ben geen goeroe of geleerde die de wijsheid in pacht heeft, maar voel dat ik hierin een missie heb die mag gehoord worden.

Als kok en persoon heb ik altijd al geloofd dat de vele toevoegingen die de voedingsindustrie gebruikt in onze voeding ons niet dienen om gezond te worden. In mijn jarenlange dienst als chef in de catering heb ik steeds zoveel mogelijk gewerkt vanuit verse of diepvries producten en steeds geloofd in het zelf bereiden van gerechten in plaats van bereid aan te kopen.
Als obese vrouw  heb ik talloze voedingsregimes geprobeerd, maar al snel besefte ik dat diëten niet de duurzame oplossing waren waar ik naar op zoek was.
Deze persoonlijke ervaring heeft me gemotiveerd om een andere weg in te slaan, namelijk bewust kijken naar welke voeding je in je lichaam en geest toelaat en mondjesmaat mijn voedingspatroon aanpassen. En geloof me, het is volgens mij een levenslang pad, met vallen en opstaan.

Mijn missie is tweeledig.
Met mijn foodtruck De Zilte Chef  wil ik eerlijk, lekker eten promoten en tot bij de klant thuis of op een evenement brengen. Een leuke belevenis creëren met een boodschap.
Wat voor mij betekent dat ik me richt op het gebruiken van goede simpele ingrediënten en op eigen wijze liefdevol alles thuis bereid en in onze stijlvolle oude ambulance tot bij jou breng.

Ten tweede wil ik met mijn community “Door dik en dun“ vrouwen met overgewicht helpen om hun gezondheid en zelfwaardering te verbeteren zonder zich te laten leiden door diëten.
Ik weet dat er geen ‘one size fits all’ oplossing is voor gewichtsbeheersing. Mijn benadering is gebaseerd op het aanleren van gezonde eetgewoonten, het opbouwen van een positieve relatie met voeding en lichaamsbeeld.
Ik geloof in het delen van mijn ervaringen en kennis om anderen te inspireren en te ondersteunen op hun eigen reis naar een gezondere levensstijl. Mijn visie is gebaseerd op begrip en mededogen, elkaar als lotgenoten ondersteunen, omdat ik zelf weet hoe uitdagend het kan zijn om gezondere keuzes te maken, en hoe moeilijk het is om hier alleen in te staan in een wereld die bol staat van promotie van ongezonde voeding en desinformatie.
Ben je hierin geïnteresseerd, meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief en dan houd ik je op de hoogte.

Mijn verhaal is er een van persoonlijke groei en toewijding aan een nobele zaak.
Dit wens ik andere mensen ook toe. Daarom is het mijn missie om (h)eerlijk eten te bevorderen en vrouwen met overgewicht te helpen.
Ik geloof er in dat beide kunnen samengaan.
Het is een voortdurende reis die me inspireert en motiveert om elke dag het beste van mezelf te geven.
Ik kijk uit naar wat de toekomst nog in petto heeft, mijn community staat maar in de startblokken en hier kan ik best nog hulp bij gebruiken.
lk blijf streven naar  een meer bewuste wereld die kan genieten van (h)eerlijke voeding, goed voor lichaam, geest en ziel.